Inrichting van kleine badkamers

kleine badkamer

Kleine badkamer. Image by Poshsurfside.

Meer en meer mensen kiezen ervoor om een bestaande woning te renoveren of een woning met het principe “sleutel op de deur” te kopen. Wie kiest voor een renovatie heeft soms de mogelijkheid zelf de grootte van de ruimtes te kiezen maar bij een nieuwbouw die reeds klaar is, is deze mogelijkheid er niet meer.

Zelf de grootte van de badkamer bepalen is dus vaak geen optie en dus moet men het doen met een kleinere ruimte. Voor velen is de badkamer een plaats waar men zich kan ontspannen en verfrissen na een lange werkdag. Qua inrichting van een kleine badkamer moet men dus rekening houden dat er zo weinig mogelijk ruimte verloren moet gaan.

Een mogelijkheid voor mensen die graag een bad en een douche willen maar de ruimte niet hebben is een bad met een douchearm en een douchegordijn dus eigenlijk ideaal. Ook qua verwarming moet men rekening houden dat het plaatsen van een radiator heel wat plaats inneemt. Het gebruik van elektrische verwarming in badkamer of doucheruimte dan hier een goede oplossing zijn daar deze meestal klein en compact zijn. Ook is elektrische verwarming in badkamer of doucheruimte vaak voldoende om deze plaatsen te verwarming zodat men geen grote radiator nodig heeft.

Ook het gebruik van een kast onder de lavabo bespaart heel wat ruimte zodat men geen bijkomende kasten meer nodig heeft. Daarenboven kan men ook gebruik maken van rekjes aan de muren zodat men toch de nodige opbergruimte heeft zonder al te veel plaats nodig te hebben. Een kleine badkamer heeft bovendien ook zijn voordelen want op die manier is er meer ruimte voor andere kamers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s