Zolderkamer ideeën

zolderkamer

Zolderkamer. Afbeelding: hugovk.

Meer en meer mensen kiezen ervoor om hun zolder in te richten en om te toveren tot een zolderkamer die diverse functies kan hebben. Zo zien sommigen het als een bureau waar ze rustig kunnen werken. Anderen gebruiken het dan weer als speelruimte voor de kinderen of als hobbyruimte voor zichzelf zodat ze ongestoord eventjes kunnen ontsnappen aan de drukte van in het huis.

Een zolderkamer inrichten vraagt natuurlijk wat handigheid. Eerst en vooral moet men ervoor zorgen dat de zolder perfect toegankelijk is. Dit houdt in dat men in vele gevallen ook een nieuwe trap dient te installeren. Daarnaast moet men zeker en vast ook de isolatie nakijken.

Niet alle zolders zijn reeds geïsoleerd dus is het belangrijk na te gaan of dit voor uw zolder wel het geval is. Een zolderkamer maken zonder deftige isolatie kan namelijk heel wat bijkomende kosten met zich meebrengen. Vooral het warmteverbruik zou torenhoog kunnen oplopen en op die manier zou het plezier van de zolderkamer snel ver weg zijn.

Een ideale manier om een zolderkamer te verwarmen is door middel van zuinige elektrische verwarming. Deze verwarmingsmethode is makkelijk te installeren en zorgt voor voldoende warmte in de kamer wanneer u daar aanwezig bent. Het is ook perfect veilig en zeer makkelijk aan en uit te schakelen zodat er geen nutteloze energie verloren gaat. Zuinige
elektrische verwarming is daarenboven ook milieuvriendelijk door het feit dat bijna alle energieleveranciers nu gebruik maken van “groene stroom”. Naast de isolatie en de verwarming is uiteraard ook de inrichting van groot belang.

Een zolderkamer moet een manier zijn om eventjes te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur dus een leuk kleurtje aan de wanden of balken die leuk geverfd zijn kunnen ervoor zorgen dat men zich echt op een onbewoond eiland waant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s