Waarom kiezen voor een inloopdouche?

inloopdouche

Inloopdouche. Afbeelding: Andrew.

Een moderne badkamer kan haast niet meer zonder. Een aantal jaar; meer had de inloopdouche niet nodig om moeiteloos het ultieme pronkstuk te worden in iedere stijlvolle badkamer. Bekijk je een badkamer enkel vanuit een esthetisch standpunt, dan begrijp je al snel waarom de inloopdouche razend populair is. Gelukkig zijn er ook een aantal praktische voordelen aan een inloopdouche verbonden.

Eerst en vooral hoef je helemaal geen rekening te houden met de beperkingen van een gewone douchecabine. Je kan een inloopdouche op een relatief eenvoudige manier op verschillende plaatsen installeren. Je hoeft er alleen rekening mee te houden dat je een aantal afvoerbuizen nodig hebt. Een volgend voordeel is de prijs. Een inloopdouche is een goedkope manier om een oude badkamer snel en makkelijk op te knappen. Zelfs wanneer je kiest voor een inloopdouche met tegels, zit je toch nog vaak onder de aankoopprijs van een douchecabine. Als je zelf wat handig bent, heb je een inloopdouche dan ook zelf in een wip geïnstalleerd.

Het grootste voordeel is misschien wel het comfort dat een inloopdouche biedt. Voor heel wat senioren is douchen in een cabine geen sinecure. In dat opzicht is er dan ook niets makkelijker dan een badkamer waarin er geen sprake is van vervelende niveauverschillen. Misschien ben je vandaag nog jong en vitaal, maar met het oog op een minder mobiele toekomst is een inloopdouche een waardevolle investering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s