De meest inspirerende badkamer designs

De badkamer hoort een bron van ontspanning te zijn: heerlijk genieten en wegdromen in een oase van rust. En dit moet ook weerspiegeld worden in het interieur. Een stijlvolle badkamer inrichten is dus zeker geen makkelijke opdracht. In onze zoektocht naar de meest inspirerende en smaakvolle badkamer designs werden wij sterk geprikkeld door de volgende interieur trends, gespot op enkele top interieur blogs. Hopelijk kunnen deze designs ook een inspiratie zijn voor onze bezoekers bij het inrichten of verbouwen van een badkamerruimte.

1. Een landelijke badkamer in ‘cottage’ stijl – Interieur Designer

Op de site ‘Interieur Designer’ kunnen interieur liefhebbers terecht voor de meest frisse interieurtips voor elke ruimte in huis, van badkamer tot keuken en zelfs slaapkamer. Nieuwe content verschijnt op regelmatige basis zodat de bezoeker steeds op de hoogte kan blijven van de allerlaatste design trends.

Een trend die zij mooi beschrijven is de opkomst van de landelijke badkamer in ‘cottage’ stijl – blijkbaar helemaal terug van weggeweest! Het zachte kleurenpalet waardoor de landelijke stijl gekenmerkt wordt ontlokt een gezellige en warme badkamersfeer. Natuurlijke kleuren zorgen voor een natuurlijke uitstraling, dus maak gebruik van aardetinten en zandkleuren. Voor een nog sterker landelijk effect kies je best voor eenvoudige meubels die met hun zekere imperfectie iedere design liefhebber zullen charmeren. “Geen enkel meubel zal ooit exact hetzelfde zijn en de afwerking is nooit 100% egaal”, zo schrijft Interieur Designer.

landelijke-badkamer

De landelijke badkamer in ‘cottage’ stijl. Afbeelding: Interieur Designer.

2. Badkamertegels uit Stockholm – Woonblog

Op hun razend populaire ‘Woonblog’ sturen de getalenteerde bloggers Britt en Tom hun beste inspiratie en interieur ideeën de wereld in. De blog reflecteert hun passie voor alles vintage en tweedehands.

Ook Scandinavische en Zweedse designs krijgen er de aandacht die ze verdienen. Een inspirerende styling trend voor 2013 – de Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door stoere kleuren zoals zwart, grijs, donkerblauw en donkerbruin. In het artikel Originele badkamertegels uit Stockholm komen de badkamer looks van Zweedse designers Claesson Koivisto Rune mooi tot hun recht.

Voor last-minute trend updates kan je terecht op de Pinterest pagina van blogger Tom Cole: http://www.pinterest.com/tomcole.

scandinavisch design badkamer

Scandinavisch badkamer design. Afbeelding: Woonblog.

Een leuke invalshoek in hun rubriek ‘Miauw’, waar de kat in huis – of beter in het interieur – even de spotlight mag stelen.

3. Badkamer met Marokkaanse tegels – Interieur Inrichting

Druk bezig met de inrichting van je nieuwe huis? Of heeft je huis eerder een make-over nodig? Dagelijks verschijnt op ‘Interieur Inrichting’ inspirerend design voer voor iedere interieurliefhebber.

Zij trokken vooral mijn aandacht in hun artikel met focus op de nieuwe Marokkaanse badkamer stijl, een trend die we steeds vaker in Europa zien opduiken. Heerlijk kleurrijke tegels brengen meteen de gezellige sfeer in de badkamerruimte, en kunnen geïntegreerd worden zowel in de vloer als in de muren.

badkamer-marokkaanse-tegels

Badkamer met Marokkaanse tegels. Afbeelding: Interieur-Inrichting.

4. Beton in de badkamer – Inspirerend Wonen

Houd jij van eenvoud in je interieur? Dan is deze nieuwe trend in badkamer design zeker iets voor jou: beton in de badkamer!

Op het online woonmagazine ‘Inspirerend Wonen’ kan je terecht voor de laatste tips op het vlak van decoratie en design, doe-het-zelf tips, en inspiratie omtrent bouwen, verbouwen, huis en interieur.

Breng een eigentijdse sfeer in je badkamer met beton, perfect te combineren met andere materialen zoals bijvoorbeeld hout of metaal maar ook met een heleboel kleuren. Overigens mooi te integreren in een landelijk interieur – ongepolijst beton is immers behoorlijk robuust en versterkt dus de natuurlijke sfeer.

beton badkamer

Beton in badkamer. Afbeelding: Inspirerend Wonen.

5. De kleine badkamer – DroomHome

Op ‘DroomHome’ ontdek je de meest hippe en trendy interieur ideeën voor iedere ruimte in huis, met aparte secties voor badkamer, keuken, slaapkamer, en zelfs terras en tuin.

Creativiteit zit in alles, zelfs in de kleinste ruimtes! Een bijzonder leuk artikel ‘Klein maar fijn in de badkamer’ haalt enkele inspirerende ideeën aan omtrent het creatief invullen van kleine badkamers.

De juiste accessoires kunnen extra ruimte creëren. Zo kunnen planken of wandplaten bijvoorbeeld een mooie oplossing zijn om beperkte ruimtes optimaal te gebruiken. Een elektrische handdoekradiator – en elektrische verwarmingstoestellen over het algemeen – neemt ook weinig plaats in, waardoor de ruimte beter kan ingevuld worden.

Tenslotte kunnen de kleuren in het interieur een groot verschil maken: zo lijkt een kleine badkamer een stuk groter wanneer er met lichte kleuren wordt gewerkt.

kleine_badkamer

De kleine badkamer. Afbeelding: DroomHome.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s